Veranda’s & uitbreidingen

Veranda’s zijn geen glazen bokalen meer waar je amper lucht kan krijgen in de zomer, het zijn gewoon uitbreidingen van je woning, extra plaatsen waar je kan leven. Veranda’s zijn dus eigenlijk verlengstukken van je woning.

Vaak kiest men ervoor om de keuken in de veranda te plaatsen, of dat de woonkamer gewoon in de veranda geplaatst wordt, of wat dacht je van je eigen werkplaats of bureau in de veranda? Het kan allemaal!

Een gouden tip als begint te dromen over je uitbereiding: Zorg dat je veranda goed bij je woonst past. Wij behandelen een aanbouw als een totaalproject, en niet als een extraatje. Hou ook zeker een richtbudget in het achterhoofd, want net zoals wanneer je een auto gaat kopen heb je ook veranda’s in alle maten en prijzen.

Wanneer je op zoek gaat naar een veranda wil je er natuurlijk eentje waarvan je lang zal kunnen genieten. Daarom kiezen wij steeds voor aluminium veranda’s. Dit duurzame materiaal zal jarenlang zijn kleurvastheid behouden, zelfs na extreme blootstelling aan de zon.

Aluminium heeft ook zeer goede thermische eigenschappen, qua isolatie zit je dus helemaal goed!
Ook voor het onderhoud van een veranda hoef je geen schrik te hebben, af en toe een keer poetsen is al meer dan voldoende!

Wist je trouwens dat aluminium héél veelzijdig is? Het is beschikbaar in verschillende kleur- en stijlmogelijkheden.
Voor je effectief aan een uitbereiding begint moet je wel even stilstaan bij de reglementering rond veranda’s en uitbouwen en dergelijke. Ga op voorhand eens langs bij de gemeente waar je woont en vraag wat er moet gebeuren wanneer jij een ruimte aan je woning wenst toe te voegen.

Normaal gezien heb je voor een woonveranda kleiner dan 40m² geen bouwvergunning nodig en is er enkel een meldingsplicht nodig. Wil je toch een veranda groter van 40m²? Dan moet je sowieso langs een architect om plannen te laten opmaken zodat je de nodige vergunningen kan aanvragen.